Jedan Palestinac ubijen, 20 ranjenih u protestima u Gazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan Palestinac ubijen, 20 ranjenih u protestima u Gazi

Izraelske snage ubile su jednog Palestinca i ranile njih 20 u istočnoj Gazi, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji.

U saopštenju se navodi da je 21-godišnjak poginuo u sukobima koji su izbili prošle noći između desetina demonstranata i izraelskih snaga.

Zvaničnik u vladi Hamasa, Sami Abu Zuhri, rekao je u nedelju da će hamasovci pojačati proteste duž granice pojasa Gaze i Izraela jer su zaustavljeni razgovori o prekidu vatre >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s Izraelom vođeni posredstvom Egipta.

Hamas se nadao da će dogovor okončati izraelsku i egipatsku blokadu uvedenu još 2007, kada je ta ekstremistička organizacija preuzela kontrolu pobedivši snage lojalne umerenijem Fatahu.

Izraelski vojnici su ubili 136 Palestinaca i ranili na hiljade u protestima koji su se održavaju od kraja marta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jedan Palestinac ubijen, 20 ranjenih u protestima u Gazi

Izvor: B92, 24.Sep.2018

Gaza -- Izraelske snage ubile su jednog Palestinca i ranile njih 20 u istočnoj Gazi, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji...U saopštenju se navodi da je 21-godišnjak poginuo u sukobima koji su izbili prošle noći između desetina demonstranata i izraelskih snaga...Zvaničnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.