Japanski student kidnapovan u Iranu

Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski student kidnapovan u Iranu

Jedan 23-godišnji japanski turista je kidnapovan u jugoistočnom Iranu. On je poslednji u nizu otetih u tom opasnom području, saopštili su danas japanski zvaničnici i iranski mediji.



Njega su u ponedeljak oteli banditi u provinciji Kerman, posle čega su snage bezbednosti preduzele "opsežnu potragu" za njim, saopštila je iranska novinska agencija IRNA, pozivajući se na neimenovani izvor.

Portparol japanske vlade Nobutaka Mačimura je u Tokiju rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je kidnapovani mladić pozvao u ponedeljak japansku ambasadu u Teheranu da izvesti osoblje o incidentu, da bi ambasadu ponovo kontaktirao juče.

"Ovo je zaista tužno. Činimo sve da ga oslobodimo", rekao je Mačimura novinarima u Tokiju.

Jugoistočni Iran je poznat po sukobima vojske i dobro naoružanih krijumčara droge. I neki drugi turisti, uključujući jedan par iz Belgije, oteti su nedavno u tom području. Neki od njih su nedeljama držani jer su kidnaperi pokušavali da izdejstvuju oslobađanje uhapšenih rođaka.

IRNA i druga iranska novinska agencija Fars su obavestili javnost o otmici citirajući neimenovan izvor, ali lokalni zvaničnici su Rojtersu rekli da oni nemaju saznanja o ovom incidentu. Ni ministar spoljnih poslova Mohamed Ali Hoseini nije mogao da potvrdi navode medija.

"Pratimo situaciju i naložio sam nadležnim službanma da me obaveštavaju o toku događaja", rekao je on.

Mačimura je rekao da japanska vlada nema informacije o bilo kakvim mogućim zahtevima otmičara.

Japanski mediji su saopštili da je 23-godišnji mladić student, ali su zvaničnici odbili da saopšte više detalja o njemu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.