Japanci još jure za odbeglim pingvinom

Izvor: Kurir, 17.Maj.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci još jure za odbeglim pingvinom

Jednogodišnji Humboldtov pingvin, visok oko 60 centimetara, nekoliko puta je primećen u blizini parka iz kojeg se nedavno iskrao, preskočivši liticu dva puta višu od sebe

TOKIO - Jedan pingvin koji je početkom marta pobegao iz zoološkog vrta u Tokiju u maniru junaka crtaća "Madagaskar" i dalje je na slobodi, prkoseći pripadnicima obalske straže koji uz svu svoju modernu opremu ne uspevaju da ga uhvate.

Kako prenosi AFP, jednogodišnji Humboldtov pingvin, visok >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko 60 centimetara, nekoliko puta je primećen u blizini parka iz kojeg se nedavno iskrao, preskočivši liticu dva puta višu od sebe.

"Teško ga je uhvatiti. Da bismo u tome uspeli potrebno je da prikupimo još više informacija i da suzimo prostor njegovog kretanja", kazao je portparol zoo-vrta, ističući da se pingvin u vodi munjevito kreće, te ga je nemoguće uhvatiti mrežom s broda.

Pre desetak dana, dva broda obalske straže sa 10 članova posade sledilo je malog begunca - poznatog samo kao "pingvin broj 337", oko sat vremena pre nego što im je nestao iz vida, oko devet kilometara od obale.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.