Japan počinje komercijalni lov na kitove u julu 2019.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2018, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan počinje komercijalni lov na kitove u julu 2019.

Japan je odlučio da se povuče iz Međunarodne komisije za kitolov (IVC), jer bi ponovo pokrenuo komercijalni lov na najveće sisare, prenosi BBC. Portparol vlade izjavio je to 26. decembra, nakon što je donesena odluka vlade da se nastavak komercijalnog kitolova ograniči na japanske teritorijalne vode i ekskluzivnu ekonomsku zonu. "Odlučili smo da se povučemo iz Međunarodne komisije za kitolov u cilju nastavka komercijalnog kitolova u julu naredne godine", izjavio je novinarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanci će naveliko loviti kitove

Izvor: Deutsche Welle, 26.Dec.2018

Japan se povlači iz Međunarodne komisije za lov na kitove (IWC). Prvi put u nakon tri decenije zabrane lova na ove velike morske sisare, Japanci bi u julu naredne godine trebalo da počnu sa komercijalnim lovom.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.