Izvor: B92, 23.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jamaha pod istragom"

Tokio -- Japanska policija pretresla kancelarije kompanije Jamaha zbog sumnje u nelegalan izvoz u Kinu.

Sumnja se da je pomenuta firma helikoptere koji bi mogli da budu upotrebljeni u vojne svrhe izvezla u Kinu, odnosno prekršila trgovinske zakone pošto je prodao Kini helikoptere bez dozvole Ministarstva trgovine, javlja japanska TV NHK.

Japanska policija za sada nije potvrdila te navode, ali je štampa ranije danas objavila da bi Ministarstvo ekonomije, trgovine i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrije trebalo da podnese krivičnu prijavu protiv Jamahe.

Jamaha je navodno prodala neutvrđen broj bespilotnih helikoptera namenjenih poljoprivredi, ali koji uz prepravke mogu biti korišćeni u vojne svrhe, za širenje hemijskog oružja, piše list Asaši.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.