Jaka eksplozija u Filadelfiji - treslo do Nju Džersija

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka eksplozija u Filadelfiji - treslo do Nju Džersija

Snažna ekspolozija dogodila se jutros u rafineriji nafte u Filadelfiji, nakon što je u postrojenju buknula vatra, a lokalni mediji javljaju da su se tresle kuće u krugu od nekoliko kilometara.

Snimci pokazuju da je vatra progutala filadelfijsku rafineriju Enerdži solušns koja je proizvodila 335.000 barela dnevno, prenosi Rojters i podseća da je u ovoj rafineriji požar izbio i pre 11 dana.

Lokalni ogranak NBC za Filadelfiju izvestio je da se eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čula čak do Nju Džersija.

Authorities urge residents near refinery fire to shelter in place until notified otherwise after a series of explosions rocked the Philadelphia Energy Solutions Refining Complex. https://t.co/ryUDMicxuTpic.twitter.com/10H0uwyzO1

— ABC News (@ABC) June 21, 2019

Nema izveštaja o eventualnim žrtvama, a mediji prenose da je u postrojenju zaposleno oko hiljadu ljudi, navodi NBC.

Twitter Embed Code

Massive #explosion occurred at South #Philadelphia energy Solutions Refining Complex tonight.

pic.twitter.com/CAKex7Wjbo

— World News (@worldnewsevery) June 21, 2019

Massive #explosion occurred at South #Philadelphia energy Solutions Refining Complex tonight. pic.twitter.com/CAKex7Wjbo— World News (@worldnewsevery) June 21, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.