JUNKER: Nema Šengena, nema evra

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNKER: Nema Šengena, nema evra

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je članovima Evropskog parlamenta da bez Šengena, koji je nazvao delimično komatoznim, nema ni zajedničke valute.

Nešto ranije, nemačka kancelarka Angela Merkel osvrnula se i na posledice migrantske krize. Ona ne uzrokuje samo male razmirice već je pitanje Šengena dovedeno u pitanje, rekla je Merkelova.

Junker je pozvao "one koji veruju u Evropu" da zaštite evropski sporazum o slobodnom kretanju koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je naišao na kritike posle masakra u Parizu od 13. novembra.

"Da, šengenski sistem je delimično u komi, ali oni koji veruju u Evropu moraju da pokušaju da udahnu nov život u duh koji stoji iz ideje o Šengenu," izjavio je Junker.

"Ukoliko izgubimo Šengen, izgubićemo mnogo više od sporazuma. Zajednička valuta neće imati smisla", dodao je.

(Politico)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.