JAČE EKONOMSKE VEZE SA ISTOKOM: EEU dala zeleno svetlo za uspostavljanje jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom

Izvor: Telegraf.rs, 31.Maj.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČE EKONOMSKE VEZE SA ISTOKOM: EEU dala zeleno svetlo za uspostavljanje jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom

U Astani danas počinje sastanak lidera Evroazijske ekonomske unije, koji će, kako je najavio savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, dati "zeleno svetlo" za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom.

- Odluka o otvaranju pregovora o unificiranju trgovinskog režima sa Srbijom se očekuje u Astani - kazao je Ušakov, a prenela ruska agencija Tas s.

O odnosima članica EEU sa drugim državama će se diskutovati na proširenoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Višeg saveta Evroazijske ekonomske unije.

Foto: Wikipedia/ Dzerod

Članice EEU su već potpisale ugovor o slobodnoj trgovini sa Vijetnamom, a takođe se, kako je rekao, vode slični pregovori sa Izraelom, dok stručnjaci istovremeno rade na pitanju uspostavljanja zona slobodne trgovine sa Indijom, Egiptom i Iranom.

Današnjem samitu će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, naveo je Tas s.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

EEU: Počinju pregovori o trgovinskom režimu sa Srbijom

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2016

MOSKVA, U Astani danas počinje sastanak lidera Evroazijske ekonomske unije, koji će, kako je najavio savjetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, dati „zeleno svjetlo“ za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom. „Odluka o otvaranju pregovora o unificiranju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.