Izvučeno još jedno telo stradalog u sudaru brodova u Budimpešti

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučeno još jedno telo stradalog u sudaru brodova u Budimpešti

Budimpešta -- Četiri dana posle nesreće u kojoj su se sudarila dva broda na Dunavu, mađarski ronioci izvukli su telo jednog od utopljenih putnika iz Južne Koreje.

Mađarski ronioci izvukli su telo državljanina Južne Koreje iz potonulog turističkog broda u Dunavu, oko 100 kilometra nizvodno od Budimpešte, u kojem je posle sudara stradalo sedam ljudi, saopštio je vojni ataše Južne Koreje Šun Keun Song, javlja Rojters.

Šef mađarskog antiterorističkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Janos Hajdu je objasnio da je rečna struja blago oslabila, ali da je napredak ronioca još uvek otežan, preneo je AP.

Agencija navodi da je vodostaj Dunava visok tokom proleća, kao i da se ispod vode ne vidi, što je do sada sprečavalo spasioce da dodju do potonulog broda.

Turistički brod na kojem je bilo 33 državljana Južne Koreje i dva člana posade potonuo je u sredu pošto se sudario sa većim brodom. U nesreći je poginulo sedmoro ljudi, sedmoro je spaseno, dok se za 21 osobom još traga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.