Izvor: Blic, 12.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski vojnik u zatvoru zbog zevanja na komemoraciji

Jedan izraelski vojnik osuđen je na 21 dan zatvorske kazne jer je zevao tokom nedavne komemoracije povodom 13. godišnjice ubistva izraelskog premijera Jicaka Rabina.

Vojnik je zevao dok je komandir jedne izraelske vazduhoplovne baze držao govor prošle nedelje povodom te godišnjice. Visoki oficir je napravio pauzu u govoru, nakon zevanja koje je navodno bilo dugo i glasno. Vojnik je odmah optužen za akt nepoštovanja i osuđen na vojni zatvor.

Portparol izraelske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << armije je rekao da vojnik ima prava da traži pomilovanje. Majka vojnika izjavila je u međuvremenu za Radio Izael da se nije radilo o nepoštovanju, već da je njen sin umoran. Ona je ocenila da je kazna nesrazmerno stroga, iako zaslužuje da bude kažnjen za neodgovarajuće ponašnje. Rekla je da je podizala sina učeći ga o zaostavštini Rabina i da je poznato da se zevanje ne može kontrolisti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U zatvoru zbog zevanja

Izvor: B92, 12.Nov.2008

Tel Aviv -- Jedan izraelski vojnik osuđen je na 21 dan zatvorske kazne jer je zevao tokom komemoracije povodom 13. godišnjice ubistva izraelskog premijera Jicaka Rabina... Vojnik je zevao dok je komandir jedne izraelske vazduhoplovne baze držao govor prošle nedelje povodom te godišnjice. Visoki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.