Izraelski vojnici ubili prerušenog napadača

Izvor: RTS, 16.Okt.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski vojnici ubili prerušenog napadača

Jedan izraelski vojnik povređen je u napadu nožem na raskrsnici u jevrejskom naselju Kirjat Arba kraj Hebrona na Zapadnoj obali, preneli su izraelski mediji. Vojnici su ubili napadača, koji je bio obučen kao fotoreproter. Takođe, jedan Palestinac je ubijen u sukobima na prelazu iz Pojasa Gaze u Izrael.
Izraelski vojnik je uboden nožem u gornji deo tela i prenet je u bolnicu. Napadač je nosio kameru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i jasno označen prsluk na kome je pisalo "pres", rekli su vojni izvori, prenosi Tanjug.

Napadač je ubijen na poprištu napada, kako je naknadno objavljeno.
U nastavku nasilja koje traje dve nedelje na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze, Palestinci su zapalili Josifovu grobnicu, jevrejsko svetilište u blizini Nablusa.
Izraelska vojska pripremala se za proteste i sukobe nakon tradicionalnih molitvi u podne, ne samo na Zapadnoj obali, već i na granici s Pojasom Gaze, strahujući da će demonstranti pokušati još jednom da probiju graničnu ogradu kao što su to činili u poslednjih nekoliko dana.
Hamas je u četvrtak pozvao na proteste na palestinskim teritorijama, proglasivši Dan besa.
U neredima koji su počeli 1. oktobra poginulo je 34 Palestinca, a stotine su ranjeni, dok je, sa druge strane, stradalo sedam izraelskoh vojnika, a desetine je ranjeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Palestinac ubijen u sukobima na granici Pojasa Gaze i Izraela

Izvor: RTS, 16.Okt.2015

Jedan Palestinac ubijen, a dvojica su ranjena u sukobima s izraelskom vojskom na granici sa Pojasom Gaze, saopštio palestinski zvaničnik Ašraf el Kidra, prenosi AP. Međutim, izraelski mediji navode da je ranjeno 27 Palestinaca. Na Zapadnoj obali, izraelski vojnici ubili napadača prerušenog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.