Izraelski tenkovi napali položaje Palestinaca u pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski tenkovi napali položaje Palestinaca u pojasu Gaze

Izraelski tenkovi napali su položaje palestinskih militanata u pojasu Gaze kao odgovor na drugi za 24 časa raketni napad sa teritorije enklave, saopštila je služba za odnose sa javnošću vojske.

Razmena vatre desila se zbog masovnih protesta Palestinaca protiv detektora metala koje je Izrael postavio na ulazima u jerusalimsku Hramsku goru, treće najvažnije islamsko svetilište.

„Raketa ispaljena iz pojasa Gaze pala je na otvoreni prostor blizu pogranične ograde… Kao odgovor na to, izraelski tenk gađao je položaje terorističke grupe Hamas u južnom pojasu Gaze“, kaže se u izveštaju.

Palestinska raketa nije prouzrokovala štetu, jer je pala na nenaseljenu teritoriju. Prethodno granatiranje sa istim rezultatom dogodilo se u nedelju ujutro i a odgovora izraelske vojske je izostao.

Izrael za napade tradicionalno optužuje islamistički pokret Hamas, koji vlada u enklavi, zahtevajući od njega da osigura da sve palestinske frakcije poštuju primirje koja je na snazi od jeseni 2014. godine.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izrael uzvratio Palestincima zbog lansiranja projektila

Izvor: RTS, 24.Jul.2017

Nekoliko sati nakon što je iz Palestine na teritoriju Izraela ispaljena raketa, Vojska Izraela uzvratila je napadom na poziciju muslimanske organizacije "Hamas" u Gazi. . "Tenk (izraelski) je napao poziciju terorističke organizacije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.