Izraelski parlament danas glasa o vladi, kraj za Netanijahua

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 10:10

Izraelski parlament danas glasa o vladi, kraj za Netanijahua

Izrael se priprema da danas okrene novu stranicu istorije, očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebalo da potvrdi "koaliciju promene" i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanijahua, najdužu u istoriji zemlje.

Kneset se okuplja po podne na vanrednoj sednici, kako bi omogućio centristi i vođi opozicije Jairu Lapidu i šefu radikalne desnice Naftaliju Benetu, da predstave svoj tim, o kome će se potom tokom večeri i glasati, prenose agencije.

Ta koalicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj su dve stranke levice, dve centra, tri desnice i jedna arapska stranka, uspela je da skupi većinu od 61 poslanika parlamenta koji broji 120 mesta.

Bude li izglasana, što se očekuje, time će s vlasti otići Benjamin Netanijahu koji se na čelu vlade nalazi 12 godina.

Suočen s procesom zbog korupcije, Netanijahu (71) je u subotu bio i meta protesta.

Pred njegovom službenom rezidencijom u Jerusalimu demonstranti nisu čekali glasanje kako bi proslavili pad Bibija, što je nadimak Netanijahua, koji je bio lice Izraela od povratka na vlast 2009, nakon što je već bio na čelu vlade od 1996. do 1999.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Knesset glasa o novoj vladi, očekuje se kraj Netanyahuove ere 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2021

Izrael se priprema u nedjelju okrenuti novu stranicu očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebao potvrditi “koaliciju promjene” i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanyahua, najdužu u istoriji zemlje. Knesset se okuplja na vanrednoj sjednici od 13 sati po GMT-u (16,00 po lokalnom vremenu)...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.