Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski napad na Gazu

Tel Aviv -- Tri pripadnika Hamasa jutros poginula u izraelskom vazdušnom napadu na položaje tog radikalnog pokreta u pojasu Gaze.

Portparol izraelske vojske je potvrdio da je bombardovano vozilo koje je pripadalo aktivistima Hamasa i naveo da je jačina eksplozije potvrdila da se u vozilu nalazila municija. On je rekao i da su u tri vazdušna napada bombardovana postrojenja u kojima se navodno proizvodila municija. Dva postrojenja su pripadala Hamasu, a treća radikalnoj grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Islamski džihad.

Izrael je u sredu počeo vazdušne napade na ciljeve Hamasa u Gazi kako bi izvršio pritisak na taj radikalni palestinski da obustavi raketne napade na izraelsku teritoriju.

U izraelskim vazdušnim napadima protiv Hamasa od srede je poginuo najmanje 21 Palestinac.

U palestinskim raketnim napadima na Izrael nije bilo žrtava, ali je pričinjena šteta u gradovima na granici sa pojaskom Gaze.

Visoki izraelski zvaničnik je rekao da Izrael razmatra mogućnost preduzimanja oštrijih mera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.