Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski borbeni avioni napali pomorsku bazu Hamasa

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela, saopštila je vojska.

Palestinski mediji su izvestili da je gađana pomorska baza, a palestinski bezbednosni izvor je potvrdio da je pogođena i da je pričinjena šteta ali nije bilo povreda. Novinski sajt Šehab povezan s Hamasom naveo je da se baza nalazi severozapadno od Kan Junisa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Udar je izveden nakon što je Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da je jedan palestinski 15-godišnjak preminuo od povreda zadobijenih tokom sukoba s izraelskim snagama na graničnoj ogradi, preneo je Frans pres.

Vojska je rekla da je napad iz vazduha sat i po posle ponoći bio odgovor na projektil i balone s eksplozivom puštenim preko granice u sredu uveče.Takođe je rečeno da je ispaljena protivvazdušna raketa Gvozdena kupola u odgovoru na projektil, prenose izraelski mediji.

 Ostalo je nejasno da li je projektil presretnut i gde je pao. Nije bilo izveštaja o povredama i šteti.

U pograničnom području učestalo je nasilje u poslednjim danima. Izrael odgovora napadima i vazduha na balone s eksplozivom koji se puštaju preko granice.

Osim toga tokom noći izbijaju sukobi između palestinskih izgredika i vojnika. Izrael optužuje islamski ekstremistički Hamas koji vlada Gazom da ohrabruje nerede i koristi ih kao pokriće za veće napade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZRAELSKI UDAR: Borbeni avioni napali pomorsku bazu Hamasa!

Izvor: Kurir, 07.Mar.2019

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela, saopštila je vojska.

Nastavak na Kurir...

Izraelski borbeni avioni napali pomorsku bazu Hamasa

Izvor: B92, 07.Mar.2019

Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros pomorsku bazu Hamasa u pojasu Gaze, saopštila je vojska...Kako je navedeno, do bombardovanja je došlo nakon što je nekoliko sati ranije minobacački projektil ispaljen sa te palestinske teritorije na jug Izraela...Palestinski mediji su izvestili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.