Izraelske snage ubile petnaestogodišnjeg Palestinca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 09:34

Izraelske snage ubile petnaestogodišnjeg Palestinca

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopštilo je danas da su izraelske snage u petak pucale i ubile tinejdžera Palestinca tokom operacije u jednom naselju nedaleko od Vitlejema na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ministarstvo je identifikovalo ubijenog tinejdžera kao Zaida Gunaima (15).

U zvaničnom izveštaju se navodi da je tinejdžer ranjen u vrat i u leđa i da lekari nisu uspeli da mu spasu život, prenosi AP.

Broj palestinskih tinejdžera ubijenih u proteklom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesecu tokom izraelskih vojnih operacija na Zapadnoj obali porastao je na pet.

Izraelsko-palestinsko nasilje se intenziviralo poslednjih nedelja skoro svakodnevnim racijama i hapšenjima u oblastima pod palestinskom upravom na Zapadnoj obali i u nemirima oko Brda hrama, svetog mesta za hrišćane, muslimane i Jevreje.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa citirala je očevice koji su rekli da je Gunaim naišao na vojnike u Al-Kaderu i pokušao da pobegne, ali su vojnici pucali na njega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelske snage ubile tinejdžera Palestinca; Peti po redu

Izvor: B92, 28.Maj.2022

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopštilo je danas da su izraelske snage u petak pucale i ubile tinejdžera Palestinca...Ubistvo se desilo tokom operacije u jednom naselju nedaleko od Vitlejema na okupiranoj Zapadnoj obali...Ministarstvo je identifikovalo ubijenog tinejdžera kao Zaida Gunaima (15)...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.