Izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca u odvojenim incidentima

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca u odvojenim incidentima

Izraelske snage su danas ubile jednog 16-godišnjeg Palestinca kraj Vitlejema na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Minsitarstvo zdravlja u Ramali.

Palestinac je navodno pokušao da izbegne prolaz kroz kontrolni punkt na putu za Jerusalim.

Kako se navodi u palestinskim izveštajima žrtva Abdulah Gait, bio je deo grupe mladih koji su pokušali da izbegnu kontrolni punkt Mazmurija i izraelski vojnici su zato otvorili vatru.

Gait je pogođen u grudi i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << evakuisan u bolnicu u Beit Đali gde je podlegao ranama. Drugi 21-godišnji Palestinac je ranjen u stomak i prenet je  u ozbiljnom stanju u bolnicu u Vitlejemu, prenose izraelski mediji.

Izraelska vojska je saopštila da je otvorila istragu tog incidenta.

Ranije danas ubijen je jedan 19-godišnji Palestinac nakon što je nožem ubo i ranio dvojicu Izraelaca kraj Kapije Damask, glavnog ulaza u Stari grad u Jerusalimu, saopštila je izraelska policija.

Nasilje je izbilo dok su desetine hiljada vernika išle ka jerusalimskoj džamiji Al-Aksa na tradicionalne molitve u podne poslednjeg petka svetog meseca posta Ramazana, navodi AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.