Izvor: Blic, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelske snage ubile 19 Palestinaca

Izraelske snage ubile 19 Palestinaca

U napadu izraelske artiljerije na Bejt Hanun, na severu pojasa Gaze, juče ujutru je poginulo 19 civila, među kojima i četiri žene i sedmoro dece, saopštili su palestinski zvaničnici i očevici.

Izraelski napad je izazvao osude širom Evrope i Bliskog istoka. Evropska unija je saopštila da je 'duboko šokirana'. Italijanski ministar spoljnih poslova Masimo d’Alema pozvao je na momentalno zaustavljanje nasilja.

'Jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 19 ljudi masakrirano. Smatram da je ovakva eskalacija nasilja neprihvatljiva', rekao je D’Alema.

Pošto su rakete pogodile sedam kuća, neke od žrtava poginule su u krevetu, a ostali su stradali kada su izjurili na ulicu. U napadu je ubijena i jedna trinaestočlana porodica. 'Videli smo noge, glave i šake rasute po ulici', rekao je Ataf Hamad (22), stanovnik ovog grada, odakle su militantni Palestinci gađali Izrael.

Palestinski predsednik Mahmud Abas opisao je ovaj napad kao 'užasan i grozan masakr'. Kancelarija izraelskog premijera Ehuda Olmerta je 'izrazila žaljenje zbog smrti palestinskih civila'. U saopštenju izraelske vojske kaže se da je ona 'preventivno gađala iz artiljerijskog oruđa'.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.