Izvor: Blic, 14.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska ušla na jug pojasa Gaze

Izraelski vojnici ušli su rano jutros na jug pojasa Gaze, potvrdili su lokalni stanovnici i vojni portparol, ali za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama.



Portparol je naglasio da u vojnoj operaciji učestvuju male snage i da je ona uperena protiv "terorističkih pretnji." Očevici su kazali da je izbila razmena vatre i da su u pratnji vojnika ušli tenkovi, oklopna vozila, a da su područje oko graničnog prelaza Sufa nadletali helikopteri.

Zategnutost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između Izraela i radikalnog islamističkog Hamasa, koji je u junu preuzeo kontrolu nad pojasom Gaze, pobedivši snage umerenijeg Fataha, porasla je u poslednjih nekoliko dana. U četvrtak su izraelske vazduhoplovne snage ispalile raketu na jedno vozilo u izbegličkom logoru Džabalija, ranivši dvojicu pripadnika Islamskog džihada. Izraelska armija (IDF) je saopštila da je pogođena grupa ekstremista koji su krenuli da raketiraju južni Izrael. Oni su izgleda uspeli da izađu iz vozila koje je u eksploziji rakete pretvoreno u olupinu.

Islamski džihad je uz Narodne komitete otpora (NKO) preuzeo odgovornost za raketni napad u utorak na vojnu bazu na jugu Izraela, u kome je ranjeno 69 vojnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.