Izraelska vojska uništila još jedan tunel Hezbolaha (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2018, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska uništila još jedan tunel Hezbolaha (VIDEO)

Izraelska vojska je danas saopštila da je otkrila i uništila novi tunel za napade koji je libanski Hezbolah prokopao ispod granice Izraelska vojska je danas saopštila da je otkrila i uništila novi tunel za napade koji je libanski Hezbolah prokopao ispod granice. Kako je navedeno, tunel koji je bio prokopan od sela Ajta aš Šab i ulazio je u izraelsku teritoriju, dignut je u vazduh, preneli su izraelski mediji. Pripadnici mirovnih snaga UN u Libanu UNIFIL su unapred obavešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o uništavanju tunela.PROČITAJTE JOŠ: Izrael pokrenuo operaciju uništavanja tunela libanskog Hezbolaha Izraelska vojska je ponvo istakla da smatra Vladu Libana odgovornom za ove tunele. "Ovo je još jedno flagrantno kršenje Rzolucije 1701 UN i suvereniteta Izraela", navedeno je u vojnom saopštenju u kojem se aludira na rezoluciju Saveta bezbednosti kojom je okončan jednomesečni rat između izraelske vojske i proiranskog Hezbolaha 2006. godine. U saopštenju se dodaje da će vojnici nastaviti napore da lociraju i unište tunele. Ta operacija nazvana Severni štit pokrenuta je početkom ovog meseca. Izrael tvrdi da je ekstremistički Hezbolah planirao da koristi tunele za početni udar u budućem ratu s Izraelom. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je u utorak da je operacija skoro završena. Izrael je do sada otkrio pet tunela ispod granice s Libanom, a počeo je da ih uništava prošle nedelje, prenosi AP i dodaje da vojska nije rekla koliko ih je do sada uništeno. Samo je rečeno da vojne snage mogu da rade simultano na više lokacija i da se sve to dešava na izraelskoj teritoriji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

IZRAELCI DIGLI U VAZDUH JOŠ JEDAN TUNEL: Ovuda je Hezbolah planirao da uđe i NAPADNE NAS! (VIDEO, FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2018

Tunel koji je bio prokopan od sela Ajta aš Šab i ulazio je u izraelsku teritoriju, dignut je u vazduh..Izraelska vojska je danas saopštila da je otkrila i uništila novi tunel za napade koji je libanski Hezbolah prokopao ispod granice...Kako je navedeno, tunel koji je bio prokopan od sela Ajta aš...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.