Izraelska vojska pronašla tunel koji iz Gaze vodi u Izrael

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 21:07

Izraelska vojska pronašla tunel koji iz Gaze vodi u Izrael

Izraelska vojska je danas saopštila da su ekstremisti u pojasu Gaze prokopali tunel od nekoliko desetina metara koji prolazi ispod bezbednosne ograde oko te palestinske teritorije.

Vojni portparol, potpukovnik Jonatan Konrikus, je rekao da tunel ulazi u izraelsku teritoriju ali da nije predstavljao pretnju po okolna izraelska naselja jer nije imao izlaz i najavio da će uskoro biti uništen.

Izrael je otkrio oko dvadeset takvih tunela posle rata protiv islamske ekstremističke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizacije Hamas, koja vlada pojasom Gaze, 2014.godine.

Palestinski ekstremisti su izvodili smrtonosne napade ulazeći na izraelsku teritoriju tokom tog rata.

Izrael tvrdi da su tuneli kao i rakete kojima raspolaže Hamas razlog za blokadu koju je nametnuo Gazi otkako su hamasovci silom preuzeli kontrolu nad tim područjem 2007. godine od snaga lojalnih umerenijem Fatahu.

Blokada koju je uveo i susedni Egipat nanela je veliku štetu Gazi, gde  živi oko dva miliona Plestinaca.

Portparol je rekao da je tunel otkriven kraj podzemne barijere koja se gradi duž 54 kilometara duge granice.

Barijera je opremljena senzorima, a očekuje se da bude završena u martu.

Novi tunel je prvi koji je otkriven za nešto više od godinu dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska vojska pronašla tunel koji iz Gaze vodi u Izrael

Izvor: Beta, 20.Okt.2020

 Izraelska vojska je danas saopštila da su ekstremisti u pojasu Gaze prokopali tunel od nekoliko desetina metara koji prolazi ispod bezbednosne ograde oko te palestinske teritorije.Vojni portparol, potpukovnik Jonatan Konrikus, je rekao da tunel ulazi u izraelsku teritoriju ali da nije predstavljao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.