Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska priznala grešku

Jerusalim -- Prvi rezultati istrage o pogibiji 18 žena i dece u oblasti Gaze, ukazuju na tehnički kvar u sistemu kontrole vatre.

To je večeras izraelska vojska, što je prvi put da je priznala odgovornost. U saopštenju piše da su granate bile ispaljene kao odgovor na palestinski raketni napad na Izrael. Načelnik generalštaba izraelske vojske je, dodaje se u saopštenju, naredio obustavu dalje artiljerijske vatre na Gazu u zavisnosti od tehničke i operativne istrage. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osamnaestoro žena i dece poginulo je juče ujutro u izraelskom napadu na jedno stambeno naselje u Bejt Hanunu.

Posle vanrednog sastanka palestinske vlade, premijer Ismail Hanije juče je saopštio da su, iz protesta zbog "užasnog masakra", obustavljeni razgovori o formiranju vlade nacionalnog jedinstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.