Izvor: RTS, 30.Jan.2023, 00:54

Izraelska policija zapečatila kuću napadača u Jerusalimu

Policija je je zapečatila kuću teroriste koji je ubio sedam osoba i ranio troje u jerusalimskom naselju Neve Jakov u petak.
Vojska je zapečatila kuću Alkama Karija, napadača iz Jerusalima, uoči njenog rušenja u naselju A-Tur, u istočnom Jerusalimu.
Bezbednosne snage su već rekle stanovnicima da napuste kuću odmah nakon napada u petak uveče.
Policija je u subotu saopštila da su 42 Karijeva prijatelja i poznanika pritvorena, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tajms of Izrael.
Njegova kuća je zapečaćena nekoliko sati nakon što je visoki bezbednosni savet doneo odluku o ovom pitanju.
Pečaćenje kuća napadača je često zamena ili priprema za njihovo rušenje.
Generalno, proces uništavanja traje nekoliko meseci, jer kuća mora da bude označena, Viši sud mora da odgovori na žalbu porodice, a bezbednosne snage često čekaju optimalno vreme da uđu u palestinske gradove ili kvartove radi operacije rušenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izraelska policija zapečatila kuću teroriste koji je ubio sedam ljudi u Jerusalimu

Izvor: 24sedam.rs, 30.Jan.2023

Vojska je zapečatila kuću Alkama Karija uoči njenog rušenja u naselju A-Tur, u istočnom Jerusalimu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.