Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska policija sprečila venčanje 13-godišnje devojčice

Izraelska policija sprečila je venčanje dvoje maloletnika u kvartu Mea Šearim u Jerusalimu, gde žive ultraortodoksni Jevreji, javljaju danas izraelski mediji.

Policajci su pritvorili dve žene i četvoro maloletnika na krovu jedne zgrade u tom kvartu gde je venčanje bilo planirano.

U policijsku stanicu je odvedena 13-godišnja nesuđena mlada. Njen otac je prijavio policiji da je nestala još pre dva meseca.

"Sumnja se da je majka skrivala (ćerku) do >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dana venčanja", navedeno je u policijskom saopštenju.

Majka je ispitivana pod sumnjom da je prekršila zakonsku zabranu i za druge prestupe, koji nisu navedeni.

Policija je svoj izveštaj predala socijalnim radnicima. Nije rečeno koliko godina ima maloletnik za koga je devojčica trebalo da se uda, ali su neki izraelski mediji objavili da se radi o šesnaestogodišnjaku.

Sklapanje braka u Izraelu dozvoljeno je samo za osobe koje napune 18 godina.

Za sada nije jasno kojoj sekti pripadaju umešani u planiranje venčanja. Na policijskoj fotografiji se vidi da pritvoreni imaju burke, a takvo oblačenje se povezuje sa kultom Lav Tahir.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Policija sprečila venčanje 13-godišnje devojčice

Izvor: B92, 30.Nov.2018

Izraelska policija sprečila je venčanje dvoje maloletnika u kvartu Mea Šearim u Jerusalimu, gde žive ultraortodoksni Jevreji, javljaju izraelski mediji...Policajci su pritvorili dve žene i četvoro maloletnika na krovu jedne zgrade u tom kvartu gde je venčanje bilo planirano...U policijsku stanicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.