Izraelska policija: Netanjuhova supruga osumnjičena za mito

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska policija: Netanjuhova supruga osumnjičena za mito

Jedan visoki policijski zvaničnik obavestio je danas sud u Tel Avivu da se supruga premijera Izraela Sara Netanjahu sumnjiči za primanje mita, prenose izraelski mediji.

Slučaj nazvan 4.000 uključuje sumnje da je premijer Benjamin Netanjahu naredio poseban tretman telekomunikacionog giganta Bezek u zamenu za povoljno izveštavanje o svojoj porodici na novinskom sajtu Vala (Walla) koji pripada Bezeku.

Sumnja se da su Netanjahuovi saradnci promovisali propise koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << doneli Bezaku milione dolara u zamenu za to.

Još u junu su izraelski mediji izvestili da se očekuje da vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit podigne optužnicu protiv Netanjahua za mito u tom slučaju.

Uz to su aludirali da je Sara Netanjahu vršila pritisak da se o premijeru izveštava pozitivnije i da je čak pretila u određenim momentima zbog negativnih izveštaja.

Današnje saopštenje je, međutim, prvo zvanično da je i ona osumnjičena.

Netanjahuova supruga je već optužena u drugom slučaju da je proneverila desetine hiljada dolara jer je naručivala obroke u elitnim restoranima, iako je u rezidenciji premijera zaposlen kuvar.

Policija je preporučila podizanje optužnice protiv Netanjahua u dva druga slučaja korupcije, podseća Asošiejted pres.

Advokati Sare Netanjahu su porekli nove sumnje.

"Šta je novo u toj novoj apsurdnoj sumnji? Da je policija rekla šta su uradili. To je potpuno pogrešno", naveli su advokati u saopštenju.

Netanjahu je sve vreme poricao da je bilo šta loše učinio i da se radi o medijskom "lovu na veštice" protiv njega i njegove porodice.

Početkom ovog meseca policija ga je ispitivala u vezi s pomenutim slučajem.

Netanjahu je ispitivan jedanaest puta, svaki put po više sati, u vezi s raznim sumnjama na korupciju, uključujući i sumnje da je primao skupe poklone od bogatih stranih biznismena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahuova supruga osumnjičena za mito u slučaju "4.000"

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018

Jedan visoki policijski zvaničnik obavestio je sud u Tel Avivu da se supruga premijera Izraela Sara Netanjahu sumnjiči za mito, prenose izraelski mediji...Slučaj nazvan 4.000 uključuje sumnje da je premijer Benjamin Netanjahu naredio poseban tretman telekomunikacionog giganta Bezek u zamenu za povoljno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.