Izvor: Blic, 08.Okt.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelke i Palestinke zajedno marširale za mir KROZ PUSTINJU

Više hiljada Izraelki i Palestinki učestvovale su danas u maršu mira kroz pustinju nakon čega su se okupile na obalama reke Jordan.

Žene, od kojih je veliki broj bio obučen u belo, prošle su preko brda ka reci, gde su podigle "šator mira" za Hagaru i Saru, majke Ismaila i Isaka.

Prema Bibliji, Jevreji su Isakovi potomci, a Arapi Ismailovi.

- Mi smo žene sa lijeve, desne strane, Jevreja i Arapa, iz gradova i sela i odlučile smo da zaustavimo naredni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rat - rekla je jedna od osnivača grupe "Žene vode mir" Marilin Smađa.

Ova organizacija ustanovljena je nakon 50-dnevnog rata u Gazi 2015. godine kada je poginulo više od 2.100 Palestinaca. Izrael je saopštio da je tada poginulo 67 vojnika i šest civila.

Organizatori navode da je u današnjem maršu učestvovalo oko 5.000 žena.

Mitinzi su počeli pre mesec dana na nekoliko lokacija širom Izraela, a za večeras je planirano okupljanje ispred rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izraelke i Palestinke u maršu za mir (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Okt.2017

Hiljade Izraelki i Palestinki večeras je u Jerusalimu završilo dvonedeljni marš mira tokom koga su prošli širom Izraela i okupirane Zapadne obale tražeći od svojih vodja da postignu "mirovni sporazum". Pokret "Žene za mir" organizovao je ovaj marš da bi se čuo glas desetina hiljada žena iz...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.