Izvor: Blic, 27.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelci ukrali dva miliona dolara lažući američke penzionere

Deset Izraelaca je optuženo u Njujorku zbog telefonske prevare kojom su od stotina američkih penzionera ukrali dva miliona dolara.



Savezno tužlaštvo SAD je noćas saopštilo da je u Izraelu pritvoreno devet, a za desetim se traga. To je najveći broj Izraelaca ikada uhapšen u toj zemlji u očekivanju zahteva za ekstradiciju. Prevaranti su preko telefona rekli žrtvama da su osvojile velike novčane nagrade u međunarodnoj lutriji i da treba da plate troškove preuzimanja. Neki od lakovernih su za to platili po desetine hiljada dolara. Nije bilo ni lutrije, ni nagrada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrali dva miliona dolara lažući penzionere

Izvor: Mondo, 27.Sep.2008

Deset Izraelaca je optuženo u Njujorku zbog telefonske prevare kojom su od stotina američkih penzionera ukrali dva miliona dolara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.