Izvor: B92, 29.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelci ubili tri Palestinca

Dženin -- Izraelski vojnici ubili su noćas tri Palestinca u akciji potrage za ekstremistima u Dženinu, na Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je saopštila da su njeni pripadnici otvorili vatru na dvojicu ekstremista, članova oraganizacije Islamski džihad, kada su pokušali da ih napadnu u blizini sela Burkin, prenosi Rojters, a palestinski očevici navode da su se dva naoružana Palestinca krila u maslinjaku kada su vojnici na njih otvorili vatru.

U Dženinu je treći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nauražani Palestinac poginuo u razmeni vatre s vojnicima koji su pokušali da ga uhapse. Palestinski izvori Rojtersa tvrde da je on bio pripadnik organizacije Brigada mučenika Al Aksa, oružanog krila pokreta Fatah.

Vojska je uhapsila 12 osoba koje sumnjiči za članstvo u nekoj od ekstrmističkih organizacija u Dženinu, Nablusu i Vitlejemu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.