Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael proglasio jednostrani prekid vatre u pojasu Gaze

TEL AVIV - Premijer Izraela Ehud Olmert izjavio je večeras da će od subote u ponoć Izrael jednostrano

proglasiti prekid vatre u pojasu Gaze, navodeći da će izraelske trupe ostati u toj palestinskoj oblasti i okolini.

"U dva sata po lokalnom vremenu (ponoć po GMT), prekinućemo vatru, ali ćemo ostati raspoređeni u pojasu Gaze i okolini", izjavio je Olmert u Tel Avivu.

On je, međutim, naglasio da će se izraelska vojska, "ako neprijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluče da napadnu, osećati slobodnom da snažno odgovori".

Olmert je nakon glasanja izraelske vlade o uspostavljanju prekidavatre rekao da je Izrael tokom 22-dnevne ofanzive u pojasu Gaze postigao svoje ciljeve, "i više od toga".

"Naši ciljevi, oni koje smo postavili kad smo započeli ofanzivu, u potpunosti su ispunjeni, i više od toga", rekao je izraelski premijer na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, palestinski radikalni pokret Hamas koji kontroliše pojas Gaze, pretrpeo je velike gubitke.

U izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze od 27. decembra poginulo je oko 1.200 Palestinaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.