Izvor: B92, 26.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael postavljao mine u Libanu

Njujork -- Agencija Ujedinjenih nacija saopštila da je Izrael letos postavljao mine u Libanu, tokom rata s Hezbolahom.

To je prvi put da je Izrael optužen za postavljanje mina u poslednjem ratu koji je vodio. Izveštaj Centra Ujedinjenih nacija za koordinaciju akcija o minama usledio je posle izveštaja o eksploziji mine u kojoj su u petak ranjena dva evropska stručnjaka za mine i jedan libanski lekar.

U subotu je ta agencija UN saopštila da je britanski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je radio na uklanjanju mina iz područja u kojem je dan ranije došlo do eksplozije, takodje ranjen u drugoj eksploziji mine.

Mine koje su aktivirane su izraelske protivpešadijske mine, postavljene u poljima za vreme borbi u julu i avgustu u južnom području Libana, naveo je Centar UN. "To je prvi dokaz koji imamo da su izraelske snage postavljale mine na jugu Libana 2006.", piše u saopštenju tog tela UN.

Izraelski vojni zvaničnici su rekli da nisu ubeđeni da su mine izraelske, a izraelske vlasti nisu reagovale na izveštaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.