Izrael ponovo bobardovao pojas Gaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael ponovo bobardovao pojas Gaze

TEL AVIV - Izraelski borbeni avioni bombardovali su rano jutros sedam tunela za krijumčarenje oružja na takozvanoj Filadelfija ruti, na granici pojasa Gaze s Egiptom, i punkt Hamasa u gradu Kan Junisu.

Vazdušni udari bili su odgovor na sinoćnji minobacački napad Palestinaca na Izrael. Portparol izraelske armije potvrdio je danas te udare.

Izraelske vazduhoplovne snage su i u ponedeljak dva puta bombardovale tunele duž rute Filadelfija.

Tada je rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su meta napada bili tuneli kojima se krijumčari oružje za palestinske ekstremiste iz Egipta i da je to odmazda za raniji raketni napad.

Sporadični raketni i minobacački napadi iz pojasa Gaze i izraelska vazdušna odmazda nastavljaju se dok se odugovlače pregovori o dugotrajnijem prekidu vatre između Hamasa i Izraela.

Izrael je tronedeljnu ofanzivu na pojas Gaze okončao 18. januara proglasivši jednostrani prekid vatre. Istog dana je i islamistički Hamas koji kontroliše to područje takođe proglasio jednostrani prekid vatre.

Nasilje je, međutim, nastavljeno dok Egipat pokušava da posreduje čvršćem primirju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.