Izrael počeo da gradi masivnu čeličnu barijeru duž granice s pojasom Gaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael počeo da gradi masivnu čeličnu barijeru duž granice s pojasom Gaze

Izrael je danas saopštio da je počeo da gradi masivnu čeličnu barijeru duž granice s pojasom Gaze, visoku šest metara.

Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da je počelo izgradnju barijere čiji je deo i podzemni zid koji treba da osujeti palestinski Hamas u izgradnji tunela za napade.

Izgradnja ograde je usledila posle deset meseci masovnih jednonedeljnih protesta Palestinaca duž granice Gaze i Izraela. Tokom tih protesta od izraelske vatre poginulo je gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 190 Palestinaca, dok je jedan izraelski vojnik stradao od palestinskog snajpera.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će nova barijera "sprečiti teroriste iz Gaze da upadaju na izraelsku teritoriju".

Netanjahu je danas pokrenuo i novu internet emisiju koja, kako je rekao, treba da "izbaci lažno iz vesti", uoči izraelskih parlamentarnih izbora 9. aprila.

U video poruci koju je juče objavio na društvenim mrežama, Netanjahu je rekao da će emisija "samo pokrivati stvarnost" i da će on nastaviti da se stara da bude pozitivna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.