Izrael napao kamp Hamasa u pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael napao kamp Hamasa u pojasu Gaze

Izrael je napao kamp Hamasa u pojasu Gaze kao odgovor na raketiranje teritorije jevrejske države, navodi se u komentaru pres-službe izraelske vojske.

„Kao odgovor na lansiranje rakete od strane Izraela, avion izraelske avijacije je izvršio napad na vojni kamp u južnom delu pojasa Gaze koji pripada terorističkom pokretu Hamas“, navodi se u dokumentu.

„Izraelska armija smatra da je Hamas odgovoran za sve događaje koji se dešavaju u pojasu“, dodali su u vojsci.

Sinoć je sa teritoriji primorske palestinske enklave lansirana najmanje jedna raketa na teritoriju Izraela. Nema podataka o ranjenima.

Granatiranje teritorije Izraela je počelo nakon što je američki predsednik Donald Tramp 6. decembra priznao Jerusalim prestonicom Izraela.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.