Izrael i SAD odlučni da Iranu ne dozvole nuklearno oružje

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i SAD odlučni da Iranu ne dozvole nuklearno oružje

JERUSALIM - SAD i Izrael su "odlučni" da spreče Iran da dođe do nuklearnog oružja i ne isključuju nijednu opciju u postizanju tog cilja, izjavio je izraelski ministar odbrane Ehud Barak nakon sastanka sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

"Naše dve zemlje imaju jasan stav o tome da je neprihvatljivo i nedopustivo da Iran ima nuklearno oružje i odlučne su da to spreče", rekao je Barak izraelskom radiju.

"Ponovili smo da su sve opcije i dalje na stolu", dodao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izraelski ministar aludirajući na mogućnost vojne akcije.

Izraelski ministar se u petak sastao s predsednikom Obamom u Vašingtonu gde je održana skup udruženja "Unija za reformu judaizma".

Obama je tada ponovio da će njegova administracija učiniti sve kako se Iran ne bi domogao nuklearnog oružja.

Šef generalštaba Izraela Beni Ganc najavio je u četvrtak formiranje zasebne komandne jedinice čiji bi zadatak bio da proširi zajedničke operacije izraelske vojske na "strateški šire tačke".

Mediji ocenjuju da bi ta komanda mogla da rukovodi eventualnim napadom na Iran.

Izrael i mnoge zapadne zemlje optužuju Iran da razvija nuklearno oružje krijući se iza nuklearnog razvojnog programa namenjenog u civilne svrhe. Vlasti u Teheranu su u više navrata to demantovale.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.