Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Liban na korak od rata

Izrael i Liban na korak od rata

Izraelski borbeni avioni bombardovali su juče međunarodni aerodrom u Bejrutu, dok je izraelska mornarica uvela blokadu pomorskog saobraćaja u vodama Libana. Izrael je tako pojačao vojnu ofanzivu protiv Hezbulaha, koji je u sredu kidnapovao dvojicu izraelskih vojnika.

Izraelsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je cilj pomorske blokade 'stopiranje prebacivanja terorista i oružja'. Pre pomorske blokade vojni avioni su bombardovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve tri piste na glavnom aerodromu u Bejrutu, zbog čega su svi letovi preusmereni na obližnji Kipar.

'Ovi napadi su ratni čin i nemaju nikakve veze sa Hezbolahom, jer su usmereni na ekonomske intrese Libana', rekao je Ahmed Fatfat, ministar unutrašnjih poslova.

Izraelski avioni su bombardovali i prostorije TV stanice 'Al Manar', preko koje je Hezbulah vršio propagandu i koja je prva javila o zarobljavanju dva izraelska vojnika. Prema poslednjim podacima, u napadima je poginulo 47 osoba, među kojima i 15 dece, dok je više od sto ranjeno.

Portparol izraelske vlade Gideon Meir juče je odbacio ponudu Hezbolaha da u zamenu za dvojicu otetih vojnika Izrael oslobodi Palestince iz svojih zatvora.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.