Izrael: Paradajz koji ne curi

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Paradajz koji ne curi

Tel Aviv -- Izraelski naučnici su nakon čeri paradajza, paradajza otpornog na viruse i dugotrajnog paradajza, usavršili još jednu verziju povrća - paradajz koji ne curi.

Bez obzira na koji način da se preseče, ovaj paradajz ostaje suv jer se sok zadržava unutar ploda

Zbog posebnih svojstava šnitovi ove sorte mogu se konzumirati i nekoliko dana nakon što su servirani ili iskorišćeni u sendviču.

Novo otkriće izraelskih agrotehnologa već je prisutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tamošnjem tržištu, a prve isporuke za evropske zemlje očekuju se na proleće naredne godine.

Izrael je prepoznatljiv u svetu po tehnologiji uzgoja i razvoja novih sorti paradajza, a u našoj zemlji je najpoznatiji je po čeri paradajzu, koji je razvijen još 1973. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.