Izrael Afrikancima: Imate rok od tri meseca...

Izvor: Mondo, 02.Jan.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael Afrikancima: Imate rok od tri meseca...

Izrael je izdao obaveštenje za hiljade Afrikanaca, koji su ušli nelegalno u tu zemlju, da imaju rok od tri meseca da je napuste ili će biti odvedeni u zatvor. Oni koji napuste Izrael do kraja marta će dobiti 3.500 dolara...

Foto: AP Photo/Nasser Shiyoukhi ilustracija

Uprava za stanovništvo i imigraciju Izraela pozvala je ove nedelje migrante iz Sudana i Eritreje da se vrate u svoju zemlju porekla ili odu u neku treću zemlju, odnosno Ruandu ili Ugandu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << AP.

Oni koji napuste Izrael do kraja marta će dobiti 3.500 dolara, zajedno sa avinskom kartom i drugim olakšicama.

Izraelska organizacija koja se bavi zaštitom prava izbeglica "Hotlajn for migrant vorkers" (Hotline for Migrant Workers) osudila je danas taj potez, navodeći da proterivanja migranata stavljaju njihov život u opasnost.

Šokantno: Migrante prodaju na aukciji! VIDEO

Hiljade Afrikanaca ušlo je u Izrael pre nego što je ta zemlja postavila ogradu duž granice s Egiptom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.