Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba mesa u muzeju

Izložba mesa u muzeju

Na najnovijoj izložbi belgijskog umetnika Jana Fabra izložene su šnicle, mleveno meso i slanina. Izložba nosi naziv 'Hramovi mesa' i održava se u Muzeju moderne umetnosti u Gentu. Trajaće samo tri dana - dok se eksponati ne raspadnu. Među eksponatima su i kaput napravljen od šnicli i šator od slanine sa vrećama za spavanje od mesa.

'Meso je vrlo erotičan materijal', kaže Fabr. 'Veliki deo mog rada odnosi se na kult raspadanja i smrti.'
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Saobraćajna nesreća zbog devojke

Nemac Alfons Edberg (33) iz Hamburga zakucao se u stub ulične svetiljke dok je isprobavao 'ferari' pošto je pokušao da impresionira zgodnu prolaznicu. Edberg je krenuo na probnu vožnju jer je planirao da kupi taj automobil. Kako je saopštila policija, neiskusni vozač je izgubio kontrolu nad automobilom kad je dodao gas da bi impresionirao zgodnu prolaznicu. Udario je u drvo, saobraćajni znak i ogradu, a onda se zakucao u stub ulične svetiljke.

Pivo u školi

Belgijska organizacija 'Pivski terapeuti' iz Luvena podstiče decu školskog uzrasta da piju pivo sa nižim procentom alkohola umesto slatkih gaziranih napitaka. An Franki, predstavnica organizacije, kaže da je ona kao mala pila takvo pivo i zalaže se za povratak toj tradiciji, jer je mnogo zdravije od bezalkoholnih napitaka koji su često preslatki.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.