Izvor: B92, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo filmski studio u Rimu

Rim -- Juče nešto posle 22 časa, gusti dim i vatra pokuljali su iz zatvorenih studija Činečita u jugoistočnom delu Rima.

Vatra je izbila u magacinskoj hali u kojoj se čuvaju delovi scenografija nekoliko filmova. Potpuno je izgorela još jedna hala površine 2.000 metara kvadratnih. Stanovnici zone odmah su pozvali policiju i vatrogasce, dok su se dim i plamen naglo širili potpomognuti vetrom.

Šest vatrogasnih brigada do jutra se borilo sa vatrom. Izgorela je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << scena starog Rima, koja je bila tek pripremljena za novu američku filmsku produkciju. Srećom, vatra je poštedela scenografije filmova Ben Hur i Kleopatra, kao i onu urađenu za film Brod, jedno od remek-dela Federika Felinija.

Spaseni su i kinematografski ateljei, ali i viševekovna borovina u krugu studija Činečita.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.