Izvor: RTS, 04.Nov.2021, 22:18

Izdat nalog za hapšenje Monsefa Marzukija, bivšeg predsednika Tunisa

Tunis je izdao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg predsednika Monsefa Marzukija, mesec dana nakon što je on pozvao Francusku da prekine podršku sadašnjoj administraciji.
Sadašnji predsednik Tunisa Kais Said je prošlog meseca naredio istragu o, kako je rekao, navodima da je Monsef Marzuki skovao zaveru protiv državne bezbednosti, prenosi Rojters pozivajući se na državnu novinsku agenciju TAP.

Marzuki je bio predsednik Tunisa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 2011. do 2014. godine, a prethodnih nekoliko nedelja boravio je u Francuskoj, koja u Tunisu još uvek ima značajan uticaj.
Predsednik Tunisa Said se suočava sa sve većim kritikama u inostranstvu otkako je preuzeo izvršnu vlast u julu, a zatim suspendovao većinu ustavnih odredbi da bi preuzeo skoro potpunu vlast, što su njegovi kritičari nazvali državnim udarom.
Said je imenovao novu vladu u oktobru i obećao ''nacionalni dijalog", a predsednica vlade Nažla Buden položila je zakletvu 11 nedelja pošto je predsednik raspustio prethodnu vladu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izdat nalog za hapšenje bivšeg predsednika Tunisa

Izvor: B92, 04.Nov.2021

Tunis -- Tunis je izdao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg predsednika Monsefa Marzukija...To je učinjeno mesec dana nakon što je on pozvao Francusku da prekine podršku sadašnjoj administraciji, prenosi Rojters pozivajući se na državnu novinsku agenciju TAP...U izveštaju se ne pominje optužba...

Nastavak na B92...

"Skovao zaveru protiv državne bezbednosti" Tunis izdao nalog za hapšenje bivšeg predsednika Marzukija

Izvor: Blic, 05.Nov.2021, 00:04

Tunis je izdao međunarodni nalog za hapšenje bivšeg predsednika Monsefa Marzukija, mesec dana nakon što je on pozvao Francusku da prekine podršku sadašnjoj administraciji, prenosi Rojters pozivajući se na državnu novinsku agenciju TAP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.