Izbodeni u Amsterdamu su američki državljani

Izvor: RTS, 01.Sep.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbodeni u Amsterdamu su američki državljani"

Američki ambasador u Holandiji Pit Hoekstra izjavio je da su dve osobe, koje su juče izbodene na glavnoj železničkoj stanici u Amsterdamu, američki državljani.
"Želimo im brz oporavak i blisko sarađujemo sa gradskim vlastima kako bi njima i njihovim porodicama pružili pomoć", rekao je Hoekstra, prenosi AP.

Policija je saopštila da su dve osobe pretrpele teške povrede, ali da one nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opasne po život.
Amsterdamska policija takođe radi na utvrđivanju okolnosti jučerašnjeg napada i smatra da je možda motivisan ekstremizmom.
Avganistanca koji je izveo napad, policajci su ranili, a potom je uhapšen.
Osumnjičenog je policija ispitivala u bolnici u koju je prebačen pod obezbeđenjem, preneo je AP.
U saopštenju gradskih vlasti navodi se i da osumnjičeni poseduje nemačku boravišnu dozvolu, zbog čega je amsterdamska policija u kontaktu sa nemačkim vlastima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki državljani izbodeni u Amsterdamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2018

Američki ambasador u Holandiji Pit Hoekstra izjavio je danas da su dve osobe izbodene juče na glavnoj železničkoj stanici u Amsterdamu američki državljani..."Želimo im brz oporavak i blisko sarađujemo sa gradskim vlastima kako bi njima i njihovim porodicama pružili pomoć", rekao je Hoekstra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.