Ivanov: Ova situacija može da se prevaziđe samo poštovanjem pravnog poretka

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Ova situacija može da se prevaziđe samo poštovanjem pravnog poretka

Predsednik BJR Makedonije Đorđe Ivanov izjavio je večeras, nakon nasilnih događaja u Sobranju, da „ova situacija može da se prevaziđe samo poštovanjem pravnog poretka BJR Republike Makedonije”.

„Nema pitanja za koje ne može dijalogom pronaći rešenje u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Republike Makedonije. Zato pozivam lidere parlamentarnih partija sutra da dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo novonastalu situaciju. Na liderskom sastanku da razmotrimo sve opcije za smirivanje i nalaženje izlaza iz novonastale situacije“, rekao je Ivanov.

On je dodao da su „lideri najodgovorniji za pronalaženje rešenja u saglasnosti s Ustavom, zakonima i poslovnikom parlamenta“.

„Niko drugi spolja ne može da nam reši probleme ako ih sami ne rešimo u saglasnosti sa državnim interesima Republikom Makedonije“, zaključio je makedonski predsednikom koji je odmah nakon obraćanja otišao ne sačekavši pitanja novinara.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVANOV: Sutra svi lideri parlamentarnih partija da dođu u moj kabinet da nađemo rešenje!

Izvor: Kurir, 27.Apr.2017

..."Nema pitanja za koje ne može dijalogom pronaći rešenje u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Republike Makedonije Zato pozivam lidere parlamentarnih partija sutra da dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo novonastalu situaciju Na liderskom sastanku da razmotrimo sve opcije za smirivanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.