Italijanski zvaničnik uhapšen zbog veza s mafijom

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski zvaničnik uhapšen zbog veza s mafijom

MILANO, 10. oktobra 2012. (Beta-AP) - Italijanska policija saopštila je u sredu da je uhapsila člana stambene komisije pokrajinske vlade Lombardije, pod sumnjom da je platio 200.000 evra mafiji da mu pribavi 4.000 glasova na izborima 2010. godine.

MILANO, 10. oktobra 2012. (Beta-AP) - Italijanska policija saopštila je u sredu da je uhapsila člana stambene komisije pokrajinske vlade Lombardije, pod sumnjom da je platio 200.000 evra mafiji da mu pribavi 4.000 glasova na izborima 2010. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << godine.Domeniko Zambeti, član partije "Narod Slobode" (PDL) Silvija Berluskonija, poslednji je u nizu od trinaest zvaničnika uhapšenih nedavno u okviru istrage korupcije u Lombardiji, regionu u kom se nalazi italijanska finansijska prestonica Milano.Kapetan "karabinjera" Paolo Saliani izjavio je da je Zambeti optužen za korupciju, veze s mafijom i kupovinu glasova od kriminalne organizacije "Ndrangeta".Prema njegovim rečima, ta organizacija je bila u prilici da traži usluge od Zambetija nakon što mu je osigurala izbornu pobedu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.