Izvor: B92, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Italijanski" štrajk carinika

Varšava -- Poljski carinici od danas posebno detaljno i sporo sprovode kontrole na granicama kao vid štrajka.

Tu takozvanu italijansku metodu štrajka odabrali su u pokušaju da izbore sebi veće plate. Najveće gužve i zastoji se očekuju na istočnim i južnim granicama Poljske, u lukama Šćećin i Gdanjsk i na aerodromima u Krakovu, Gdanjsku i Poznanju, javlja televizija TVN24. Carinici su odabrali takozvani italijanski štrajk, jer po zakonu nemaju pravo na klasičnu obustavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada.

Carinici zahtevaju povišice od preko 300 evra i penzije kakve imaju pripadnici policije i vojske. Oni, takođe, traže i bolju pravnu zaštitu, jer trenutno mogu da izgube posao samo na osnovu prijave da su primili mito.

"Nije bilo drugog izlaza. Tromesečni pregovori nisu doneli rešenje ni za jedan od četiri osnovna problema", rekla je Ivona Folta, šef sindikalne centrale poljskih carinika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.