Italijanski komunistički list LUnita više ne izlazi

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski komunistički list L'Unita više ne izlazi

Devedeset godina od osnivanja, italijanski dnevnik "L’Unita", dugogodišnje zvanično glasilo Komunističke partije Italije, prestao je da izlazi zbog bankrota njegove izdavačke kompanije.

"Posle tri meseca borbe ipak su uspeli, ubili su list", objavila je redakcija lista na internet sajtu novine. U jučerašnjem izdanju lista, u kome je u znak protesta bilo 16 praznih strana, na naslovnoj strani stoje iste reči "Ubili su list L’Unita".

Deoničari izdavačke kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja je u likvidaciji, nisu uspeli da se dogovore o novoj strategiji za spasavanje lista. List koji je osnovao Antonio Gramši, jedan od glavnih ličnosti italijanskog komunističkog pokreta, uspeo je da preživi fašizam izlazeći u ilegali, ali je od raspada komunističke partije 1990-ih prolazio kroz teškoće i čak na kratko prestao da izlazi 2000. dok nije dobio nove vlasnike.

Kao i ostatak medijskog sektora pogođen je promenama u tom sektoru zbog interneta, kao i ekonomskom krizom u Italiji i nagomilao više miliona evra dugova, dok je prodaja pala na oko 20.000 primeraka dnevno.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.