Izvor: Blic, 15.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski Senat odobrio izgradnju nuklearnih elektrana

Italijanski Senat je danas izglasao zakon kojim se odobrava prozvodnju nuklearne energije, dve decenije pošto je na referendumu odbačena mogućnost izgradnje nuklearnih elektrana.



Premijer Italije Silvio Berluskoni je nuklearnu energiju postavio kao ključni deo energetskog plana vlade. Italija je u evropskom vrhu po ceni električne energije, a očekuje se da bi nuklearna energija mogla da smanji cenu. Zakon o nuklearnoj energiji sada treba da odobri i donji dom italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamenta. Taj zakon predviđa da vlada izabere mesta pogodna za izgradnju nuklearnih elektrana i kako da rešava pitanja nuklearnog otpada. Italija čija je energetika veoma zvisna od uvoza, nabavlja većinu nafte i gasa iz Rusije, Libije i drugih afričkih zemalja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.