Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 16:37

Italija, priveden muškarac zbog sumnje da je uputio pretnje smrću premijerki Meloni

Kabinet italijanske premijerke Đorđe Meloni objavio je da su šefici italijanske vlade upućene pretnje smrću putem društvenih mreža. Policija je zbog sumnje da je uputio pretnje Melonijevoj privela 27-godišnjeg muškarca sa Sicilije.
Italijanska javnost je sinoć saznala da je premijerki Đorđi Meloni i njenoj ćerki prećeno smrću, nakon što je podsekretar Palate Čigi (sedište italijanske vlade) Đanbatista Facolari izrazio solidarnost sa premijerkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečima: "Izjavljujem da sam solidaran sa premijerkom Đorđom Meloni i njenom porodicom zbog pretnji smrću upućenih na društvenim mrežama."

"Ovo je rezultat potpuno neosnovane kampanje mržnje koja je poduprta željom onih koji žele da, putem društvenog nezadovoljstva, dobiju glasove. Napadi i pretnje neće zaustaviti jednu hrabru ženu koja je potpuno predana svom zadatku podizanja Italije nakon godina i godina užasnih vlada", naveo je Facolari.
Nakon njega je i ostatak političkih lidera stao uz premijerku.
Danas je policija identifikovala osobu koja je pretila italijanskoj premijerki i njenoj porodici smrću. Radi se o 27-godišnjem nezaposlenom muškarcu koji živi na Siciliji i koji je pod istragom zbog pretnji premijerki.
Kako se saznaje, policija je konfiskovala sve elektronske uređaje osumnjičenog, a oduzet mu je i kompjuter na osnovu koga je utvrđeno da njemu pripada profil sa koga je prećeno smrću premijerki. Profil je zatvoren.
Pretres u stanu osumnjičenog je izvršila poštanska policija istočne Sicilije kao i Digos (specijalno odeljenje italijanske policije) iz Sirakuze.
Naime, bio je besan zbog činjenice da bi mogao da ostane bez "osnovnog prihoda", pomoći države nezaposlenima, koju je dobijao više od godinu i po dana.
Nije imao ugovor o radu, ali jeste prijave za posedovanje droge, a kada je policija ušla u njegov stan, bio je iznenađen, kao da nije shvatio da je počinio krivično delo već je, prema njegovim rečima, "samo ispoljio bes".
Njegove poruke upućene premijerki glasile su: "Ako mi ukineš osnovni prihod, ubiću i tebe i tvoju ćerku", "Potrebno je ubiti i nju i njenu ćerku", "Ponavljam, vodi račuma šta radiš jer aki mi oduzmeš naknadu za nezaposlene, ubiću te, razumeš?", "Kada budeš videla ćerku u lokvi krvi, možeš plakati koliko hoćeš" kao i "Proburaziću te, ne bojim se da provedem 40 godina u zatvoru, bar ću jesti svaki dan", uz isticanje da je premijerka fašista.
To su samo neke od pretnji koje su mogle da se pročitaju na profilu dvadesetsedmogodišnjaka, a koje je partija premijerke Đorđe Meloni, Italijanska braća, prenela na svom Tviter profilu.
Oni se obraćaju bivšem premijeru Italije, Đuzepu Konteu, koji je sa svojom partijom Pet zvezdica uveo tzv. "osnovnu pomoć" koju je zatražilo više od tri miliona Italijana. I mada je ideja "osnovne pomoći" ta da pomogne Italijanima u momentu tranzicije u periodu traženja posla, mnogi, naročito na jugu zemlje, nisu nikada ni tražili posao živeći jednostavno od državne pomoći, što premijerka Meloni želi da promeni.
Od Kontea se traži da jasno osudi sve u vezi sa "osnovnim prihodom", a što je njegov kec iz rukava koji je i partiji Pet zvezdica na poslednjim izborima pomogao da osvoji veliki broj glasova naročito na jugu Italije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRIVEDEN MUŠKARAC U ITALIJI: Sumnja se da je uputio pretnje smrću premijerki Meloni

Izvor: Pančevac-online.com, 07.Dec.2022

Kabinet italijanske premijerke Đorđe Meloni objavio je da su šefici italijanske vlade upućene pretnje smrću putem društvenih mreža. Policija je zbog sumnje da je uputio pretnje Melonijevoj privela 27-godišnjeg muškarca sa Sicilije. Italijanska javnost je sinoć saznala da je premijerki Đorđi...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.