Italija prijavila najveći broj novozaraženih od početka epidemije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2020, 19:00

Italija prijavila najveći broj novozaraženih od početka epidemije

Italija je danas prijavila najveći broj novih infekcija koronavirusom u jednom danu od početka epidemije.

U prethodna 24 časa registrovano je 11.705 novozaraženih, čime je nastavljen trend rasta iz prethodnih dana. Prijavljeno je 69 smrtnih ishoda od posledica zaraze.

Na početku epidemije, proletos, rekordan broj novozaraženih u jednom danu bio je 6.554, ali tada su u Italiji testirani samo ljudi sa najtežom kliničkom slikom.

Stručnjaci upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je virus ponovo počeo da zahvata ranjive grupe i da se bolnice pune.

Na odeljenjima intenzivne nege danas je 745 pacijenata, 45 više nego juče, dok je u bolnicama više od 7.000 obolelih.

Pritisak je ponovo najveći u Lombardiji, gde je u bolnicama više od 1.000 obolelih, od kojih je 110 na intenzivnoj nezi.

U Italiji, koja je na početku epidemije bila najteže pogođena evropska zemlja, zaraza koronavirusom potvrđena je kod više od 414.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 36.500.

Po broju smrtnih ishoda od koronavirusa, Italija je šesta u svetu i druga u Evropi, iza Velike Britanije.

Očekuje se da će Vlada Italije danas uvesti nove mere ograničenja kretanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.