Izvor: B92, 01.Dec.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Razbijena kriminalna grupa

Rim -- Italijanska policija razbila je danas veliku kriminalnu grupu na jugu zemlje i uhapsila 74 osobe, među kojima ima i lokalnih političara i biznismena.

U okviru operacije "Domino", koja je pokrenuta još pre tri godine, priveden je veliki broj političara i poslovnih ljudi u Bariju, dok je izdat nalog za privođenje još devet lica povezanih sa grupom Parizi, saopštila je policija.

Uhapšen je i šef klana Parizi, Savino Parizi, kao i njegovi najbliži saradnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oni se terete za pokušaje ubistva, trgovinu drogom, zelenašenje, umešanost u aukcije za dobijanje velikih poslova i pranje novca.

AP piše da je Parizi svoj početni kapital stekao preko italijansko-srpskog lanca za trgovinu drogom. On je nedavno izašao iz zatvora, gde je proveo 14 godina. Policija navodi da je Parizi, odmah po oslobađanju, ponovo nastavio da se bavi kriminalom.

Ukupna vrednost zaplenjene imovine je oko 220 miliona evra. Zaplenjena je i jedna od velikih kladionica "Paradajs bet” u Londonu i nekoliko trkačkih konja.

"Operacija je pokazala kakvo je pravo lice kriminala u regionu južna Pulja", izjavio je glavni državni tužilac za mafiju Pjero Graso.

Policija navodi da je kriminaln grupa bila umešana u gotovo sve poslove, od krađe kamiona preko zelenašenja uz kamatne stope od 300 odsto.

Klan Parizi uspeo je da se poveže sa brojnim lokalnim političarima, što im je omogućavalo da još više ojačaju svoj uticaj.

U odvojenoj operaciji, italijanska policija na Siciliji izdala je 11 naloga za hapšenje lica koja su pomogala jednog od najuticajnijih mafijaških bosova iz Koze nostre Salvatorea Provencana, koji je uhapšen 2006. godine.

Takođe danas, policija u Napulju zaplenila je imovinu kriminalne grupe Kamora koja se procenjuje na 20 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Razbijena velika kriminalna mreža

Izvor: Večernje novosti, 01.Dec.2009

Italijanska policija razbila je veliku kriminalnu grupu na jugu zemlje i uhapsila 74 osobe, među kojima ima i lokalnih političara i biznismena, a njihovu pokretnu i nepokretnu imovinu zaplenila

Nastavak na Večernje novosti...

Operacija Domino razbila kriminalnu grupu

Izvor: RTS, 01.Dec.2009

Italijanska policija, u trogodišnjoj akciji "Domino" razbila veliku kriminalnu grupu na jugu zemlje i uhapsila 74 osobe, među kojima su lokalni političari i biznismeni. ..U operaciji "Domino" koja je pokrenuta još pre tri godine, italijanska policija uhapsila je 74 osobe i razbila veliku kriminalnu...

Nastavak na RTS...

Hapšenja i velike zaplene na jugu Italije

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Dec.2009, 00:10

Italijanska policija razbila je veliku kriminalnu grupu na jugu zemlje i uhapsila 74 osobe, među kojima ima i lokalnih političara i biznismena, a njihovu pokretnu i nepokretnu imovinu zaplenila. U okviru operacije "Domino", koja je pokrenuta još pre tri godine, priveden je veliki

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.