Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isus od čokolade razbesneo katolike

Otkrivanje detaljne skulpture Isusa Hrista od čokolade, u jednoj njujorškoj galeriji, izazvalo je burno negodovanje katoličke zajednice.

Skulptura "Slatki gospode" (My Sweet Lord), delo Kozima Kavalera, visoka je 1,8 metara i predstavlja razapetog Isusa Hrista. Ono što je katolike najviše razbesnelo nije samo umetničko delo, koje je u celosti izrađeno od 90 kilograma crne čokolade, već činjenica da će biti predstavljeno publici u toku Cvetne nedelje, odnosno samo nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre Uskrsa.

Bil Donohju, lider Katoličke lige koja okuplja 350.000 katolika širom SAD, pozvao je na bojkot galerije koja se nalazi u Menhetnu. Zatečena ovom reakcijom koju je okarakterisala kao "katoličku fatvu", galerija je saopštila da je preplavljena telefonskim pozivima i i-mejlovima gnevnih građana. Vlasnici galerije tvrde da je otkrivanje kontroverzne skulpture tokom Cvetne nedelje puka koincidencija i da iza ovog projekta nije bilo nikakve tendenciozne namere.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.